Carbon - Slabberaset 2024

Steinkjer

| 23/08/2024 - 23/08/2024

Fjorten dager før Slabberaset går av stabelen spiller Carbon på festivalen «Mo i August» i Mo i Rana.

– At vi fikk tilbud om å spille på Slabberaset kom på et helt perfekt tidspunkt. For det er jo sånn at Carbon ikke akkurat spiller hver helg. Siden 2007 har vi vel spilt fire, fem konserter. Så da passet det helt utmerket å få spille to konserter på rad utpå seinsommeren, smiler vokalist Sølvi Langseth Weisi.

Bandet ble etablert helt på begynnelsen av 1980-tallet og hadde spillejobber rundt om på Innherred, i Namdalen og på Helgeland. Selv om bandet helt i starten også spilte noen cover-låter, så satset medlemmene på egenkomponerte låter. Over 40 år seinere spiller bandet utelukkende sjølskreven musikk påvirket av hardrock og progrock - med tette røtter til 1970-tallet.

Sig Leinan forteller at Carbon har hatt mange, lange spillepauser opp gjennom årene. Eksempelvis tok gruppa spillefri fra sommeren 2018 og fram til i fjor høst. Da spilte bandet på Rødbrygga i Inderøy. Og nå i mars sto Carbon på scenen hos Primstaven - i den samme kommunen.
-Tilbakemeldingene fra publikum har utelukkende vært positive. Derfor blir det knall for oss å komme til Steinkjer i august og spille på Slabberaset. Nå blir dette en litt «nedtonet konsert» siden den foregår i et intimt lokale. Men vi satser likevel på trøkk, høyttenker Leinan og får støtte av vokalisten.
– Selvsagt skal det være trøkk og stemning når Carbon er på scenen, nikker hun.

Carbon består av Eivind Fossum (gitar/kor), Vidar Kolberg (trommer), Sølvi Langseth Weisi (vokalist), Stig Leinan (bass/kor) og Jostein Hanssen (gitar/kor).

 

Finn steder å bo og spise, samt aktiviteter i nærheten