Open String Department

Røros

| 24/10/2020 - 24/10/2020

OPEN STRING DEPARTMENT
"Whip smart, virtuosic album of improvised americana, unusually original" - SONGLINES
"Skivan är en hyllning till samspelets fröjder och en orgie i spelglädje" - TIDNINGEN KULTUREN
"Strålende fanfarer for det nye år!" - Wandrups utvalgte, DAGBLADET
"No need to line-dance, pay the devil or challenge anyone to a banjo duel to get this" - MARLBANK

Open String Department er en strengebasert trio bestående av Magnus Wiik på mandolin, dobro, gitar og banjo; Espen Bjarnar på gitar og Aksel Jensen på bass. Medlemmene fant tonen på jazzlinja i Trondheim på midten av 2000-tallet, og har siden da spilt hundrevis av konserter sammen. Musikken tar utgangspunkt i jazz og improvisasjonsmusikk samtidig som den lefler med inspirasjoner fra amerikansk bluegrass-musikk, og skaper med dette et uttrykk som er unikt.
Debutplata Fringe Music kom ut i 2014 til stor begeistring fra kritikere i Norge og internasjonalt. Siden den gang har trioen turnert på klubber og festivaler i Norge, Frankrike og Japan, og samarbeidet med musikere som Ola Kvernberg, Stian Carstensen, Meade Richter, Harpreet Bansal og Siri Gjære. Våren 2019 gikk trioen i studio igjen for å spille inn plate nr 2, som har fått tittelen Americanarchy og kommer ut like over nyttår 2020.
Magnus Wiik (mandolin, dobro, banjo og gitar) er en prisbelønt multi-instrumentalist som har vært primus motor bak åtte kritikerroste plater. Han har samarbeidet med noen av de største navnene innen irsk folkemusikk og bluegrass i tillegg til å ha vært sentral på den norske jazzscenen i en årrekke. Aksel Jensen (bass) er en av Oslos mest brukte bassister og har et bredt musikalsk spekter. Som jazz- musiker har han jobbet med Håkon Mjåseth Johansen og Paal Nilssen-Love, i tillegg til å jobbe med klassisk musikk med Tine Thing Helseth og folkemusikk med Aslak Brimi. Espen Bjarnar (gitar) markerte seg i ung alder som et gitartalent av de sjeldne, og hans umiskjennelige gitarspill har vært å høre i ESP og Arne Torviks Northern Sounds de siste årene. Espen falt pladask for indiske klassiske musikeres tilnærming til rytmikk i 2012, noe som har resultert i årlige studieturer og en polyrytmikkblogg!
Fringe Music: https://play.spotify.com/artist/0zW1ysMji9TJlVZxPkWAmN Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLSOiBN5eBHlKMdG9uTNZjyYO0DehoYyx8 Kontakt: magnus_soltvedt_wiik@hotmail.com

Finn steder å bo og spise, samt aktiviteter i nærheten