Sol av Isfolket

Sol av Isfolket

Vuku

| 12/08/2021 - 12/08/2021

Fjellteateret i Vera AS presenterer «SOL AV ISFOLKET» - på Tronsmoen i Vera, Verdal. 12.august. – 22 august.
Gled deg til et storslått og eventyrlig drama, i like storslåtte og eventyrlige omgivelser ved Veressjøen øverst i Verdal!

Musikkteateret «Sol av Isfolket» er basert på de tre første bøkene i Margit Sandemos suksessrike romanserie «Sagaen om Isfolket» - ei magisk fortelling om trolldom, kjærlighet, varme, overtro og mørke krefter – i møte med sivilisasjon og fordømmelse. 

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter. Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje.

Salg av mat og drikke i arenaområdet i pausen, og før og etter forestillinga.
På Tronsmo gård selges forhåndsbestilt gårdsmat fra Fæby («Tengels fingermat»).
Sett av god tid til besøket, for det er mye å se og oppleve på vakre Tronsmoen disse dagene!

I rollene, bl.a.: Paul-Ottar Haga, Evy Kasseth Røsten, Hildegunn Eggen.
Hovedrollen som Sol spilles av Lisa Birkenes Thun, frilans skuespiller utdanna ved Nord Universitets teaterutdanning i Verdal.
Lisa har bakgrunn fra både teater, musikk og dans, kortfilm og TV. Flere vintre på rad har hun hatt hovedrollen som Inga fra Varteig i «Birkebeinerspelet».
Manus : Eldgrim Springgard
Musikken er komponert av Marit S. Karlberg, og blir framført av et orkester under ledelse av Einar Olav Larsen.
Vi har også med noen av landets fremste, og mest meriterte Hallingdansere: Ådne Kolbjørnshus, Jon Bugge Mariussen og Nicolaj Bo Fischer Nielsen
Regi: Tommy Meurling / Paul-Ottar Haga
Koreografi: Tommy Meurling
Scenografi: Erlend Haga