Sommerutstillingen på Nils Aas Kunstverksted: Anders Sletvold Moe / Solveig Lønseth

Inderøy

| 20/06/2020 - 30/08/2020

Velkommen til årets sommerutstilling med Anders Sletvold Moe og Solveig Lønseth.

Anders Sletvold Moe (f. 1978 i Steinkjer), bor og arbeider i Oslo.

Sletvold Moe har utmerket seg som en markant abstrakt kunstner av sin generasjon. Samtidig har han en aktiv relasjon til den historiske kunsten og et stødig blikk bakover til kunsthistorien. Verkene har i noen situasjoner gått i konkret dialog med den nordiske modernismen, som i den ikoniske serien «Black Letters» En hommage til kunstverk fra modernismen malt som sorte brev i A4 størrelse.

Moes kunstnerskap karakteriseres samtidig av et direkte arbeid med problemstillinger knyttet til kunstens romlige omgivelser. Flere av hans utstillinger bærer preg av større veggmalerier og installasjoner som forteller noe om stedets arkitektur, tar tak i rommenes særegenheter eller lysforhold. Uavhengig av hvilket medium han arbeider i er arbeidene preget av en ytterst stram presisjon.

Sist gang vi stilte ut Sletvold Moe sine arbeider i Nils Aas Kunstverksted var i 2009. Den gang var arkitektur og rom et sterkt tema i utstillingen, og det var et ombygget gallerirom som møtte oss.

Anders Sletvold Moe har sin utdanning fra Konsthögskolan i Malmö. Tidligere separatutstillinger inkluderer Elastic Gallery (2019), Østfold Kunstsenter (2018) Kunstnerforbundet (2017), Kunstmuseet Nord-Trøndelag (2016), Akershus Kunstsenter (2016) og Vigeland-Museet (2014). Gruppeutstillinger inkluderer Deltagelse Trondheim Kunstmuseum (2017), NN-A NN-A NN-A New Norwegian Abstraction, Stavanger Kunstmuseum (2016) og Astrup Fearnley Museet (2014).

Han har utført en rekke utsmykninger, senest i Kristiansand Rådhus (2020), Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge, (2019) Bobergskolan, Stockholm (2019), Bybanens holdeplass Flesland Lufthavn, Bergen (2017) og Sundvolden Hotel (2017).

Sletvold Moe er innkjøpt av bl.a. Astrup Fearnley Museet, Trondheim Kunstmuseum, Uppsala Konstmuseum og Malmö Konstmuseum.

anderssletvoldmoe.com

Bilde: Anders Sletvold Moe - Irregular painting

Finn steder å bo og spise, samt aktiviteter i nærheten