Trondheim kammermusikkfestival

Trondheim

| 19/09/2021 - 26/09/2021

Den 26. Trondheim kammermusikkfestival presenterer store musikkopplevelser og briner kammemusikkens internasjonale stjerner til byen. I år presenterer vi festivalen som udig. Udig som i udigital – akkurat det vi trenger nå som vi har vært så lenge borte fra hverandre og de gode, levende kulturopplevelsene.
Vi feirer at Fargespill Trondheim fyller 10 år med stor bursdagsfest i Olavshallen og presenterer DRIV. Cirka Teater og komponist Ståle Storløkken står bak den visuelt spektakulære forestillingen i KLP Dokken på Solsiden. Over 40 musikere, skuespillere og dansere blir med, i tillegg til fantastiske installasjoner og magisk lyssetting.
Årets festivalkomponist er Caroline Shaw fra New York. Hun har tross sin unge alder allerede vunnet to Grammy-priser. Som samtidskomponist har hun nådd ut til nye publikumsgrupper, kanskje særlig unge i USA. Hun skriver både vakkert og engasjeende, har samarbeidet med popmusikere som Kanye West og er i tillegg aktiv som sanger og bratsjist. Høydepunkter under festivalen vil være Entr'acte og Partita for 8 Voices på Åpningskonserten i Nidarosdomen og ikke minst Caroline selv som vokalsolist med Trondheim symfoniorkester.
En annen rød tråd i årets festivalprogram er rett og slett strykekvartetten. Festivalen har i dens 26-årige historie aldri før presentert så mange kvartetter. Både Oslo strykekvartett og Vision String Quartet er kjent for sin formidlingsglede og for å fornye stryke- kvartett-sjangeren. Begge får derfor hver sin kveldskonsert med løs snipp og uformell atmosfære. Hele ti kvartetter deltar på TICC, og det blir en skattkiste med fantastisk kvartettrepertoar gjennom de fire konkurransedagene i Frimurerlogen.
Kammermusikk er samspill på høyt nivå, derfor har festivalen alltid prioritert å trekke inn andre kunstarter i samspill med musikk. I år blir det mange slike spennende møter: Bleken-utstilling og konsert på Ferstad, mat- kunst og en drøss festivalartister på Credo, til og med en «battle» mellom pensel og el-gitar på Ringve. Det er også verdt å nevne forfatter Maria Kjos Fonn i samspill med Trondheim Sinfonietta på Dokkhuset, en garantert sterk opplevelse. Og hjemme hos samarbeidspartner Nidar blir det til og med samspill mellom en berømt saltlakrispastill og Wagner-arier...!