Om oss

Det finnes en festival for deg i Trøndelag

Trøndelag er midtpunktet i Norge. Det er også midtpunktet for festival-Norge.

Er du glad i historie og tradisjon? Da skal du på festival i Trøndelag. Vil du oppleve innovativ kultur, lære noe nytt og kanskje få en idé om hvor verden er på vei? Besøk en festival i Trøndelag. Her er festivaler for store og små, for deg som er glad i mat og drikke, de som vil utfordre egne og andres meninger eller le seg skakke. I Trøndelag er det festivaler som gir deg tid til ettertanke eller full fest. Liker du det høylytt eller lavmælt, folkelig eller avantgarde? Vi lover, det finnes en festival for deg i Trøndelag.

Her på Festival Destination Trøndelag ønsker festivalene sammen med reiselivet og Vy å vise frem alt det spennende som skjer – hele året. Våre medlemmer er:

Elden
Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros.
https://elden-roros.no/

Stiklestad
Stiklestad Nasjonale kultursenter formidler politiske, kulturelle og åndelig dimensjoner ved olavsarven. Hos oss får du middelalderformidling, Spelet om heilag Olav, utstillinger, kulturhusvirksomhet og folkemuseumsområde.
https://stiklestad.no

Olavsfest
Hvert år rundt Olsok fyller Olavsfestdagene Trondheim med fest og folkeliv for barn og voksne. I disse dagene kan du oppleve konserter, foredrag, pilegrimsvandring, gudstjenester og mye mer som bidrar til mening, læring og ettertanke.
https://olavsfest.no/

Hilmarfestivalen
Hilmarfestivalen er en av Norges største folkemusikkfestivaler, den største nord for Dovre. Vi har fokus på folkemusikk, men åpner også dørene for musikk som lever på grensen av dette eller vipper over mot helt andre sjangertyper.
https://hilmarfestivalen.no/

Trøndersk matfestival
Vi kan love mersmak og merverdi. Trøndersk Matfestival er stedet hvor det blir presentert nye spennende produkter og matretter i tillegg til tradisjonsretter, alt basert på råvarer, produkt og matspesialiteter fra regionen
http://oimat.no/tronderskmatfestival/

Norsk Revyfestival
Det er en helt tullete idé, ja, ren og skjær galskap, men hvorfor ikke starte en revyfestival på Høylandet? Med hundre revynummer i NM i revy samt humor fra flere sjangre de dagene festivalen pågår,fremstår festivalen som en av landets ledende humorarrangementer sommerstid.
https://norskrevyfestival.no

Bryggerifestivalen
Bryggerifestivalen er en hyllest til bryggekunst og god mat. Trøndelag er en meget sterk region på dette feltet, med både mange små og sterke mikrobryggerier og hos oss får du en kunnskapsfestival om øl og mat.
http://oimat.no/bryggerifestivalen/

Trøndelag historiske Norge
Trøndelag er essensen av Norge. Trøndelag Reiseliv AS´ oppgave er å samle bedrifter, destinasjoner og reiselivslag til felles markedsinnsats for å vise frem regionen vår.
https://www.trondelag.com/trondelag-reiseliv-as/

Vy
Det skal være enkelt å reise miljøvennlig. Og Vys tog er antakelig den fineste måten å komme seg fra festival til festival og opplevelse til opplevelse når du besøker oss Trøndelag. Opplevelsene starter på toget!
https://vy.no/

Visit Trondheim
Trondheim og trondheimsregionen består av kysten og havet, fjellet og bygda. Det er storslått natur, kulturminner, tradisjoner og matkultur.
https://visittrondheim.no/

Visit Innherred
Innherred nord i Trøndelag er fylt med spennende opplevelser. Her kan du oppleve blant annet gårdsmat, natur- og kulturopplevelser, Stiklestad, Falstad og Den gyldne Omvei.
https://visitinnherred.com/

Festivalnettverk Trøndelag
Festivalnettverk Trøndelag jobber for å utvikle kompetansen, bedre rammevilkårene og synliggjøre regionens festivaler.
https://www.festivalnettverktrondelag.no/

Trøndelag fylkeskommune
Trøndelag fylkeskommune ved Kulturavdelingen har koordineringsansvaret for kulturnæring i Trøndelag fylkeskommune.
https://www.trondelagfylke.no