Folkemusikkfestivalen Hilmarfestivalen
©Visit Innherred / Explorative AS

Folkemusikkfestivalen Hilmarfestivalen

Kilde: Innherred reiseliv AS

Felespilleren Hilmar Alexandersen fra Steinkjer en av de største folkemusikerne i Norge og Norden på 1900-tallet. Hvert år arrangerer Stiftinga for Hilmar Alexandresen Hilmarfestivalen - i dag en av landets største folkemusikkfestivaler. Festivalen er omtalt som "en nasjonal begivenhet og folkefest!"

150 artister gjennom ca 70 ulike festivalarrangment
I 2023 kan du oppleve Hilmarfestivalen fra 8. - 12. november. Festivalprogrammet er tilpasset alle aldre; I tillegg til spennende konserter blir det også egne barneprogram og ungdomsprogram. 
Hilmarfestivalen har fokus på folkemusikk, men du vil også få oppleve musikk som lever på grensa av dette eller vippar over mot heilt andre sjangar.

Hvert år blir ca 150 artister presentert gjennom rundt 70 ulike festivalarrangement til 9 000 besøkande. Du kan med andre ord glede deg til å bli skikkelig underholdt!

Følg med på websiden deres for opplysninger om artister som kommer til festivalen og for se her for årets festivaprogram (oppdateres).

Hilmar året rundt
Du kan få oppleve Spellemannsprisvinnere spille for fulle hus på det gamle festlokalet Centrum vik utenfor Namsos eller i Skorovatn kapell langt inne på fjellet eller på Kulturscenen Vårt Hjem i Steinkjer og mange andre plasser. Ja, du kan få gode opplevelser i regi av Hilmarfestivalen HELE ÅRET. Hilmarfestivalen er Trøndelags største konsertarrangør innen folk/jazz/samisk/fortelling. Her kan du lese mer om programmet for Hilmar - året rundt

Hilmarkortet
Med Hilmarkortet kan du få med deg hele Hilmarfestivalen i uke 45 på Steinkjer og minst 10 ulike folkemusikk-konserter på unike og små spillesteder i hele Trøndelag. Les mer og kjøp Hilmarkortet her.

Om Hilmar Alexandresen
Hilmar (22.11 1902 - 28.4 1993) var fra Egge i Steinkjer. Hilmar vokste opp med å høre sine foreldre synge og tralle slåtter og du kan høre tonearven fra foreldrene i hans bruk av rene naturtoner og den ekte spillegleden og tonefølelsen han viste i spillet sitt. Hilmar var sterkt forankra i det tradisjonelle, samtidig som han viste interesse og evner for det nyskapende og eksperimentelle.  Det er hans glimrende felespill som gjorde ham til en av de største folkemusikerne i Norge og Norden på 1900-tallet.
Her kan du lese mer om Hilmar Alexandersen.