09. Aug 2018

Det er deilig å være dansk i Trøndelag

Angrepskjempen Nicklas Bendtner har opplevd fotballsuksess i en rekke europeiske toppklubber og på det danske landslaget. Men det var i Trøndelag han fant tilbake til lidenskapen.

Nicklas Bendtner har gjort suksess som fotballspiller i toppklubber som Arsenal, Juventus, Wolfsburg og Birmingham. Han har vært en del av det danske landslaget siden 2006 og representert hjemlandet over 80 ganger.

Da han kom til Trondheim og Rosenborg, var det imidlertid for å starte en ny fase av karrieren, har 30-åringen fortalt i et åpenhjertig intervju med Adresseavisen.

– Det viktigste var å finne igjen gleden. Jeg var blitt lei fotball.

Vi må snakke om været

Rosenborg Ballklubb – RBK – er Norges mestvinnende fotballag og en institusjon i norsk idrett. Blir man en stjerne på dette laget, blir man fort et kjent fjes for svært mange nordmenn. Og Nicklas Bendtner har merket interessen fra de fastboende.

– Folk kommer hjem til meg, banker på, roper inn gjennom vinduene og tar bilder utenfor huset. Det er litt irriterende, fortalte han til Adresseavisen i fjor – før han kjapt la til til at alle som har banket på hittil har vært hyggelige.

Når Bedriftsnettverket for festivaler i Trøndelag treffer Nicklas for en oppdatering om hvordan livet i fylket fortoner seg seg etter halvannet år, er det spesielt én ting han trekker fram:

– Det er utrolig mye flott i denne landsdelen, men faktisk er været noe som har fascinert meg. Både godt og dårlig vær.

Nyter naturen

Den største forskjellen mellom Trøndelag og andre steder Nicklas har bodd – inkludert paddeflate København – handler om omgivelsene.    

– Det er utvilsomt naturen som er den store forskjellen fra de andre steder jeg har bodd i Europa. De mange fjellene rundt byen er flotte, og det samme er den store fjorden.

En sjelden fridag bruker han helst utendørs.  

– Det er det ingen tvil om: Da rusler jeg en tur i Bymarka.

Når han får besøk av danske venner og skal vise dem rundt i sitt nye habitat, har han både urbane og landlige alternativer for hånd:

– Bymarka, Solsiden og Charlottenlund, der jeg bor. Det er de tre stedene jeg først ville vise dem. Skulle vi kjøre bil og komme lenger ut kan jeg også anbefale Tydal og Røros – begge steder har skjønn natur.

Vurderer festivallivet

Å si at Bendtner er en fullintegrert trønder – en ekte «fjellabe» – etter et og halvt år er trolig å ta hardt i.

– Jeg vil absolutt påpeke at trøndersk er en meget vanskelig dialekt for oss dansker, humrer han.

Noen festivaler har han heller ikke kommet seg på i løpet av sin tid på Rosenborg. Men det kan kjapt endre seg, ifølge Nicklas:

–  Jeg har registrert at det arrangeres mange festivaler innen kultur og musikk her i byen. Kanskje det er på tide å sjekke ut en av dem?

 

Foto Toppbilde: Rosenborg Ballklubb/Knut Inge Røstad