02. Jul 2021

Slik blir festivalsommeren i Trøndelag!

For ja; trøndersommeren 2021 blir en festivalsommer. Riktignok ikke akkurat slik vi er vant med, men årets festivalmeny er betraktelig fyldigere enn fjorårets! Her er noen av mange godbiter av opplevelser som du kan fortære i Trøndelag i sommer.

 

Olavsfest – folkefest for alle

Olavsfestdagene vil tradisjonen tro være en hel uke fylt av opplevelser for både små og store. Årets Olavsfest byr på et spennende samtaleprogram med gjester som Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, konserter med blant andre Kari Bremnes og Frida Ånnevik, byvandringer, utstillinger og et fullspekket familieprogram. Det populære Olavsmarkedet fylles med aktiviteter og underholdning for både små og store.

Smittevern blir ivaretatt og tiltakene tilpasses koronasituasjonen på daværende tidspunkt.

Les mer om Olavsfest 2021!

Elden – en uforglemmelig, historisk musikkopplevelse

Det historiske musikkteateret Elden er bare én av mange gode grunner til å legge turen til verdensarvbyen Røros. Bland de fredede slegghaugene i bergstaden blir du tatt med tilbake til starten av 1700-tallet da svenske soldater var på ferd mot Trondheim for å ta Norge. Det er ikke uten grunn at Elden ble Norges største utendørsteater de to årene før epidemien kom til landet!

Smittevern blir ivaretatt ved at det spilles for halvfulle tribuner samt at alle publikummere må overholde gjeldende avstandsregler og bruke antibac og munnbind på vei inn og ut.

Les mer om Elden 2021!

«Revy-Norge rundt» under Norsk Revyfestival

I forbindelse med Norsk Revyfestival, arrangeres det annethvert år NM i Revy. I år har den driftige gjengen bak festivalen måtte tenke nytt. Resultatet er konseptet «Revy-Norge Rundt» – en programserie fra flere steder i Norge. Selve festivalen, som vanligvis avholdes på Høylandet, blir i år en minifestival.

Smittevern blir ivaretatt og tiltak tilpasses koronasituasjonen på tidspunkt for festivalen.

Les mer om «Avlystdagan», som er årets versjon av festivalen på Høylandet og om NM i revy i ny drakt: «Revy-Norge rundt».

Tydalsfestivalen – god musikk i majestetiske omgivelser

Den folkelige Tydalsfestivalen, som blant annet har eget familieshow, går som vanlig over to dager på Stugguvollmoen. 16. – 17. juli kan du altså slå opp telt der, våkne til utsikten av vakre Sylane, nyte flotte konserter av et bredt spekter kjente og nye artister og bare la skuldrene senke seg!

Smittevern blir ivaretatt og tiltak tilpasses koronasituasjonen på tidspunkt for festivalen.

Les mer om Tydalsfestivalen!

TotsåsRock – vill stemning i villmarksbygda Lierne

Ved foten av Østre Brandsfjell lokker Totsåsrock med artister som Baby Snakes, Blånæggel, Warzaw og Axe Toss. 30. – 31. juli blir det alt annet enn stille på det ellers så rolige setertunet, når startskuddet for TotsåsRock går!

Smittevern blir ivaretatt og tiltak tilpasses koronasituasjonen på tidspunkt for festivalen.

Les mer om TotsåsRock 2021!

Rennebumartnan – med opplevelser for hele familien

Etter et år uten festival, skal Berkåk igjen fylles med håndverkere, designere og kunstnere den tredje uka i august. Besøkende kan glede seg over flotte utstillinger, delta på morsomme aktiviteter, kjøpe med seg unike suvernierer og nyte god mat fra lokalmatprodusenter. Rennebumartnan er virkelig en opplevelse for hele familien!

Smittevern blir ivaretatt og tiltak tilpasses koronasituasjonen på tidspunkt for festivalen.

Les mer om Rennebumartnan!

Full festivalkalender!

Se vår festivalkalender og få oversikt over flere trønderske festivaler i sommer – på den står blant annet Skreifestivalen, Midtnorsk kultur- og strikkefestival, Coralua Korfestival og flere spennende festivalopplevelser!