27. Nov 2020

Stemningsfull førjulshelg på Stiklestad

5. og 6. desember kan hele familien ta del i deilige matopplevelser, julemusikk, juleminner, julematmarked, familieforestilling, fortellinger om juleskikker i vikingtid og middelalder … på Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Scandic Stiklestad i Verdal. Velkommen til en stemningsvekker av en førjulshelg på Stiklestad!

Det meste av programmet foregår lørdag 5. desember. Ute i Borggården kan du kjøpe mat og gode julesmaker fra lokale matprodusenter. Knitring i fakler og bålpanner vil sette den lune førjulsstemningen.

Nyt deilig julemat, kaffe og kaker til levende musikk i Julekaféen i restaurant Skalden/konferansesalen. På scenen opptrer Verdal kulturskole, Juniorspellmannslaget, Sandra Anfinnes og Vilde Roksvåg.

Se hele programmet her!

Lørdag ettermiddag forteller 99 år unge Helga Woll om sine juleminner gjennom snart 100 år, i samtale med Hildur Norum. Du får også høre fra Alf Prøysen sine rørende julefortellinger, og trekkspiller Dag Ståle Larsen fremfører kjente juletoner.

På Molåntunet er tausa Ingeborganna travelt opptatt med juleforberedelser, men drengen Sivert er dessverre både treg og litt lat. Fjøsnissene forstår at de må hjelpe til, og det gjør de på sitt fjøsnissesprell-vis. Den lille familieforestillingen spilles to ganger på lørdag.

I gildehallen på Stiklastadir forteller dyktige formidlere og håndverkere om juleskikker fra vikingtid og middelalder. Med inngangsbilletten din får du inkludert smaken av jol – du får smakebit av eldre tiders mat så vel som krydderøl.

Søndag er det familiejulebord med bugnende buffet. Og på fredag og lørdag kveld kan de voksne kose seg ut i de små timer på henholdsvis rakfiskkveld og julepub.

Du kan rusle mellom julepyntede stuer på folkemuseet i hele desember. Barna kan lete etter de små «Stiklestad-nissene» ved å titte inn vinduene i museumshusene. Tell hvor mange dere finner, og fortell det til resepsjonisten. Da vanker det en liten premie

– Vanligvis arrangerer vi det store førjulsarrangementet «Jul igjen» på denne tida. På grunn av smittevernbestemmelsene lar dette seg dessverre ikke gjøre i år, sier avdelingssjef på Stiklestad Ingegerd Eggen. – Vi har derfor valgt å lage flere små arrangement med begrenset antall plasser, spredt utover hele Stiklestadområdet. Her har vi god plass, og vi skal gjøre vårt ytterste for at det skal være trygt for alle å delta. Ønsket vårt er at våre arrangementer kan være et lyspunkt i en litt spesiell førjulstid.