04. Dec 2018

Kom i stemning og gi bort stemning

Julemarked i Trøndelag. Det er helt spesielt å møtes i blåtimen og bare la seg rive med. Hest og sledeturer må til. Det samme gjelder julesang og spill, håndverk, markedsboder, nisser, reinsdyr og masse aktiviteter for små og store.

Og ikke glem maten. Matriket Trøndelag kan jula. Befinner du deg på et julemarked i Trøndelag kan du handle, smake og spise alt fra pepperkaker, godteri, sild, spekemat og ost til pinnekjøtt, sylte, lammerull, røkelaks, kaker og boller.

Det finnes knapt noe bedre enn julemarked når du jakter den virkelige gode julestemningen.

Hvorfor ikke gi bort litt stemning i julegave også? Trønderske festivaler er underholdning, noe å lære og tid til ettertanke.

De er fest og opplevelser sammen med kompiser, kjæresten, familien og hvem nå enn du treffer når flotte folk møtes. Kanskje vil du på en matfestival eller du vil i hvert fall ha en god matopplevelse på festivalen? Trøndelag leverer begge deler.

Så kom besøk et julemarked og kos deg. Vi har listet opp noen for deg her. Og hvis du har lyst å gi bort en festivalgave finner du dem til høyre (hvis du leser fra en datamaskin, eller nederst hvis du er på mobilen).

Julemarkedet Jul Igjen på Stiklestad, 8.-9. desember

Under julemarkedet Jul Igjen på Stiklestad fylles museumshusene, kulturhuset og hele friluftsområdet opp med deilig mat, koselige aktiviteter og god, gammeldags julestemning.

Her får du oppleve demonstrasjoner av gammelt håndverk, og underholdning for barn og voksne. Julemusikk, sang og spill gir de rette lydkulissene til opplevelsen.

Bestill overnatting på Stiklestad Hotell under Jul Igjen på Stiklestad.

Julemarkedet på Røros 6.-9. desember

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Innovasjon Norge/Trondelag.com

Julemarkedet på Røros har den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Med sine fargerike trehus og hvit snø som ligger oppetter veggene, bidrar trehusbyen til en stemning som fortryller både store og små.

Røros` sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike aktiviteter. På programmet står blant annet nissetog, pepperkakehus-utstilling og «Vi synger julen inn» i kirka.

Les mer om Julemarkedet på Røros.

Julemarkedet i Trondheim 7. – 19. desember

Julemarkedet i Trondheim byr på gode handelsopplevelser, unike produkter, kafélavvo og et rikt kulturprogram med konserter, teater og litteratur i en julepyntet by.@

I tillegg vil Bondens Marked være til stede under hele Julemarkedet i Trondheim, med eget salgstelt.

Førjul i Tunet hos Gulburen på Gulburet til 23. desember

Nissemor på Gulburet inviterer til Førjul i tunet her på Verdal Østre.

Dette er en lang tradisjon ,og Nissemor gleder seg til førjulsstemningen med pynta hus og tun, gode smaker, levende lys og fyr i ovnen.

Ta en julehandel med hvilepuls og senk skuldrene med med god pause med mat og drikke. Mye godt å finne i julebutikken ..både til gaver og annen trivsel i førjula. Gode sjanser for å finne julegaver til store og små. Kanskje unner du deg noe fint selv?

Foto toppbilde: Øyvind Malum