09. Apr 2019

En hærmann vender tilbake

Janove elsker Trøndelag og nå gleder han seg til å komme tilbake til Stiklestad.

Den tidligere frontfiguren og vokalisten i Kaizers Orchestra er en av Norges absolutt største artister de siste tiårene. Nå gjør Janove suksess som soloartist. Turneen i fjor høst viste en ny og mer nedstrippet versjon av artisten vi kjenner gjennom allsang og ompa. Publikum strømmet til de stadig utsolgte konsertene. Nå tar han med seg musikken til Stiklestad og åpningskonserten under Olsokdagene, men det er ikke første gang han besøker slagstedet.

På midten av 90-tallet avtjente Janove Ottesen deler av sin verneplikt i Trøndelag. En plakat om et historisk spel som søkte statister fanget hans oppmerksomhet. Janove slo til.
– Det ble et kjærkomment avbrekk fra militærtjenesten, forteller Janove i dag.

Han ble hærmann i det han selv omtaler som «det historiske Olavsspelet».

– Det er godt over 20 år siden, så jeg husker ikke stort. Men, bruddstykker av den mektige musikken har festet seg i minnet. Spesielt en bit av musikken den var fantastisk fin, den har vært med meg i bakhodet siden.

Elsker Trøndelag
Janove gleder seg til å komme til Stiklestad, blant annet fordi han alltid har fått en fantastisk mottagelse når han har besøkt Trøndelag.

– Jeg er en stor fan av Trøndelag og trøndere. Min forkjærlighet for fylket og folkene startet med en utsolgt Kaizers-konsert på Blæst i Trondheim. Vi forsto ikke at det var mulig. Vi hadde jo aldri vært der før. Inntil da hadde vi heller aldri kunne bruke ordet utsolgt om våre konserter. Det var stort. Siden den gang har jeg alltid spilt i Trøndelag når jeg har vært på turne, som soloartist og med Kaizers.

Både i Trondheim og på Steinkjerfestivalen har Janove fått oppleve mange store øyeblikk. Nå gleder han seg til å besøke Stiklestad igjen, denne gangen som artist.

– Det blir morsom å komme tilbake til Stiklestad. Sist hadde jeg ingen replikker, men denne gangen vil dere nok få høre min stemmer, avslutter Janove.