04. Jun 2019

Eksklusiv gourmetaften med middelaldermat

På middelaldergården Stiklastadir kan du nå få en helt spesiell og unik matopplevelse. Vertskapet på gården inviterer nemlig til et 7-retters middelaldermåltid.

Gjestene tas med helt tilbake til da Håkon Håkonsson ble kronet til konge på Olsokdagen. Året er 1247, og kroningen ble markert med en tidstypisk festaften. Bordet var fylt med fat og gryter som dampet og duftet av krydder fra alle verdens hjørner. Vertskapet på Stiklastadir har lyktes med å gjenskape både maten, drikken og stemningen fra denne historiske kvelden.

-Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på konseptet. Tidligere har disse festaftenene kun vært arrangert for større grupper og bedrifter, men vi ønsker nå at alle skal få ha mulighet til å oppleve god mat i historiske omgivelser, forteller Lars Børre Hallem, som er en av formidlerne som spiller vertskap under gjestebudet.

 

 

Eksklusive restauranter som tilbyr gode, unike og spesielle matopplevelser er i skuddet som aldri før. Gjestebud på gjesteloftet faller definitivt inn under denne kategorien. Matopplevelsen som finner sted i intime og autentiske lokaler er en man sent vil glemme. Her serveres velsmakende retter laget av gode råvarer som perler på en snor, den ene mer spennende enn den andre. Smakene akkompagneres av gode historier og de beste drikkevarer.

Råvarene og historiene har historikerne og kokkene som står bak konseptet hentet fra 1200-tallet.

-I middelalderen ble det tilgang til krydder som kanel, anis, karve og nellik. Dette bidrar til noen uventede smakskombinasjoner. Blant annet kan vi friste med en kjøttpølse laget med kanel, smiler Hallem.

 

 

Gjestebudet arrangeres siste fredag i hver måned, og det er kun forhåndspåmelding. Se https://stiklestad.no/gjestebud-i-gjesteloftet-3/ for påmelding og mer informasjon.