16. May 2019

Fri på festival i sommer

Sommer er tid for kjærlighet! Trøndelag fra sør til nord er full av romantiske steder der du kan fri til kjæresten din, uansett om du er metalrocker eller elsker teater! Og hvem vet- kanskje du får laga en trønder i sommer også?

 

1) Sagauka i Melhus

Sagauka i Melhus er plassen for deg som er interessert i Saga-litteraturen., så her kan du fri til kjæresten eller inngå festemål om du vil sammen vikinger på konsert, foredrag eller på vandring i flotte naturomgivelser.

Frieritips: Fest ringen i et eple eller på en bjørkepinne. Dette symboliserer fruktbarhet.

Tidsrom: 04.06.2019- 09.06.2019

2) Tydalsfestivalen

Tydalsfestivalen er en folkelig musikkfestival. De kan tilby camping med vakre Sylan i bakgrunnen, så her er det mulig å overraske kjæresten i teltet på en original måte etter en konsert.

Tips: Legg ringen i soveposen.

Tidsrom 19.07.2019- 21.07.2019

 

3) Totsåsrock

Er du nord i Trøndelag og hardrock får det til å bruse i blodet, er Totsåsrock i Lierne noe for deg. Ta med kjæresten inn i villmarka der bjørn, gaupe og jerv trolig har stukket langt til fjells for å unngå lyden av metall.

Tips: Gå ned på kne ved Norges største Fender Stratocaster, en fire meter høy kopi av den ikoniske gitaren. Feir – eller slukk sorgen – med et glass på serveringsstedet Bjønnhove etterpå.

Tidsrom: 19.07.2019- 21.07.2019

 

4) Elden

Elden på Røros benytter de majestiske slegghaugene som scene. Verdensarven er åpen for alle, så scenen er også din dersom du vil fri på toppen med den vakre Ziren i bakgrunnen.

Tips: Legg en ring på slaggen (Husk hvor du la den- det er flere tonn av slagg der…)

Tidsrom: 24.07.2019- 03.08.2019

 

5) Norsk Revyfestival på Høylandet

Latter forlenger livet og på Norsk Revyfestival står mulighetene i kø for å få noen ekstra år med din utkårede. Festivalen byr på NM i revy, fester i teltet og humorforestillinger som åpner hjertedøra.

Tips: Snik dere bort fra folkemengden og gå til Hammer bro. Skulle det regne er den overbygde broen et perfekt, romantisk gjemmested.

Tidsrom: 10.-14. juli 2019

 

Skulle du få kalde føtter og trenger sommeren til å samle mot, har du flere friersjanser til høsten.

 

6) Transform – Trondheim Internasjonale festival

Få festivaler får publikum til å bryte ut i voldsom, spontan dans, men på Transform – Trondheim Internasjonale Festival kan du oppleve fyrrige rytmer fra hele verden som ethvert forhold til å gnistre.

Tips: Dra på konsert med Katia Guerreiro på Byscenen og tonesett frieriet ditt med romantisk, portugisisk fado.

Tidsrom: 9.-15. september 2019

 

7) Ramaskrik Skrekkfilmfestival

Under Ramaskrik Skrekkfilmfestival på Oppdal kan du risikere å få et hyl til svar, i hvert fall om du spør i en kinosal. Men det er lov å spørre etter filmen også?

Tips: Legg ringen i en eske i popcornet.

Tidsrom: 17.10.2019- 20.10.2019

 

8) Hilmarfestivalen

Hilmarfestivalen er en av landets største folkemusikkfestivaler, men åpner også dørene for musikk som lever på grensen av dette eller vipper over mot helt andre sjangre. Ute er det kaldt, men inne varmer folkemusikken to forfrosne, forelskede sjeler.

Tips: Ta din utkårede med på lysvandringen, et fakkeltog gjennom Steinkjer som lyser opp en mørk kveld. Fri ved et av de mange stemningsfulle tablåene langs løypa.

Tidsrom: 02.-10. november 2019